Voor particulieren en bedrijven

Vragen over airco?

Een Aetec energie-architect helpt je graag verder

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Aetec showroom in Gierle, buitenkant

Aetec klanten aan het woord

Enkele airco installaties van Aetec

Airco en verwarming in één toestel met een lucht lucht warmtepomp

Koelen met zonnepanelen en airco

Een lucht lucht warmtepomp, of airco, staat vooral bekend om zijn verkoelende eigenschappen. Simpel gesteld voert een airco warme binnenlucht af en blaast hij gekoelde buitenlucht binnen. De elektriciteit die daarvoor nodig is, kan perfect van zonne-energie komen. Op die manier kan je je woning koelen met de zon.
Fantastisch, toch?

Verwarming met airco

De airco verwarming geraakt steeds meer ingeburgerd. Heel wat klanten reageren echter nog verbaasd als we hen uitleggen dat hun gewenste systeem ook kan dienen in koudere periodes. Het principe van de lucht lucht warmtepomp draait zich in die periode vanzelf om. Koude binnenlucht wordt dan afgevoerd en verwarmde buitenlucht aangevoerd. Voor eens en voor altijd: met een airco kan je dus ook verwarmen.

 

Hoe verloopt een aanvraag?

1.

aanvraag

Wij ontvangen jouw offerteaanvraag

2.

offerte

Onze vrijblijvende offerte komt jouw richting uit

3.

akkoord

Je gaat akkoord en ondertekent de offerte 

4.

bevestiging

Een mail ter bevestiging van bestelling + voorschotfactuur wordt naar je verzonden

5.

planning

Wij contacteren je voor plaatsing van airo(s)

6.

facturatie

De slotfactuur wordt naar je verstuurd

7.

keuring

Een keuring gebeurt door een onafhankelijk keurings-organisme, ze wordt door ons aangevraagd en zit mee in jouw prijs

8.

documenten

Je ontvangt alle keuringsdocumenten en wij vragen je met heel veel plezier naar uw tevredenheid

Aetec is jouw betrouwbare partner voor airco

Aetec is al sinds 2008 bezig met duurzame energietechnieken. In een sector waar concurrenten snel komen en gaan, zijn we trots er nog altijd te staan. Met Aetec neem je dus een betrouwbare partner onder de arm die nog jaren voor je klaar staat!

Er staan meer dan 47 reviews over Aetec op Google
4.4/5

6 handige weetjes over van airco

Lucht lucht warmtepomp verbruik

Een airco staat bekend als een energievreter. En terwijl dat vroeger misschien zo was, is het tegendeel tegenwoordig waar. Moderne toestellen verbruiken namelijk echt geen gigantische hoeveelheden elektriciteit. De toestellen die wij doorgaans installeren verbruiken tussen 0.70 en 0.80 kWh per uur. Zet je de lucht lucht warmtepomp aan tijdens een overschot aan zonne-energie, dan draait ze uiteraard helemaal gratis én groen!

Prijzen van een airco

De prijs van een airco of lucht lucht warmtepomp varieert sterk. Hij is namelijk afhankelijk van de oppervlakte die je wil koelen en de onderverdeling van de ruimtes. Om je toch een idee te geven: voor slaapkamers van ongeveer 16m² starten de prijzen vanaf € 1 750. Je installatie is dan volledig geïnstalleerd en opgeleverd. Moet je nog zonnepanelen plaatsen en overweeg je daarbij ineens de installatie van een airco? Profiteer dan zeker van het moment om een speciale projectprijs te bekomen. Vraag gerust een offerte of bel ons voor een gedetailleerdere prijsindicatie voor jouw project.

Premies voor airco’s

Er zijn op dit moment geen gekende premies voor airco’s. Mocht er toch een manier zijn om subsidies of dergelijke aan te vragen, voegen we alle belangrijke informatie hier zeker toe.

Hoe snel is je airco installateur klaar?

Onze installateurs kunnen 1 buitenunit met 3 binnenunits in simpele projecten makkelijk op één dag voltooien. Dan is de airco volledig klaar en opgeleverd. Spreken we over meerdere units of uitdagende situaties, dan verhoogt het aantal dagen uiteraard. Per project kan dit wel vooraf ingeschat worden.

Afstand tussen buiten- en binnenunit van airco

Er zijn minimum- en maximum afstanden die gehanteerd moeten worden tussen de binnen- en buitenunit van een lucht lucht warmtepomp. Hier exacte cijfers over geven zou ons te ver leiden aangezien die per toesteltype en project anders zijn. Twijfel je over de mogelijkheden in jouw situatie? Vraag dan zeker even de opties na bij onze experts.

Onderhoud van een airco

Om te kunnen genieten van de volle garanties vanuit de leverancier is een jaarlijks onderhoud aan een aircotoestel vereist. Bij Aetec bellen we onze klanten hier zelf over op om een afspraak in te plannen. Eventueel kan je bij ons ook een onderhoudscontract bespreken zodat je je hierover geen zorgen moet maken.

Jouw airco specialist in de ruime Antwerpse Kempen

We zijn voornamelijk actief in een ruime straal rond onze thuisbasis in Gierle (Lille), maar daag ons gerust uit voor een verder project.

Onze toonzaal is open op afspraak.
Plan alvast een gesprek met één van onze adviseurs.

Aetec staat voor..

logo Aetec

Locatie
Beersebaan 120 unit 10, 2275 Gierle
BTW BE0899595717
Reg. nr. 02/26/10

Like us on facebook
Klik hier