Infraroodverwarming: betaalbaar, milieuvriendelijk én gezond

Wat is infraroodverwarming?

Infraroodverwarming verwarmt objecten in plaats van lucht en dat, zoals het woord het zelf zegt, door middel van infraroodstraling. U kunt het vergelijken met het gevoel dat u krijgt als de zon even achter een wolk verdwijnt en dan terug tevoorschijn komt.  De zon verwarmt u, maar niet de lucht. De lucht kan koud aanvoelen en toch kan de zon u, uw gezicht en uw lichaam heerlijk verwarmen. Denk maar aan zonnebaden op skivakantie.

Infraroodverwarming

Natuurlijke warmte zonder stofverplaatsing

Infraroodverwarming verwarmt objecten in plaats van lucht en zo krijgt u een heel natuurlijke warmte zonder teveel luchtverplaatsing. De verwarmde objecten warmen op hun beurt de  lucht op. Ze doen dat zonder storend circulatiegeluid of  stofverplaatsing. Omdat het stof niet in het rond vliegt (zoals wel het geval is bij een klassieke verwarming) is infraroodverwarming heel erg geschikt voor mensen met allergieën, astma, gevoelige luchtwegen, enz.

Infraroodverwarming: duurzaam en ecologisch

Infraroodverwarming is voor iedereen betaalbaar en goed voor het leefmilieu. U bespaart ongeveer tussen de 30 à 50% tegenover een conventionele verwarming.

Uw woning verwarmen met infraroodverwarming

Infraroodverwarming woningInfraroodverwarming is een bijzonder aangename en weldoende oplossing in heel uw woning. Uw living is gezellig warm.  In uw slaapkamer zorgt infraroodverwarming voor een gezonde nachtrust en een optimale luchtvochtigheid. Ook in de kinderkamer zorgt het voor een behaaglijke en gezonde warmte die uw kind beschermt tegen de ongemakken van stofallergie en astma. En in de badkamer zorgt deze verwarming dat je na je bad of douche geen onmiddellijk koudegevoel krijgt. Een bijkomend voordeel is dat infraroodverwarming voorgoed komaf maakt met vochtige muren en schimmels.

 

Infraroodverwarming: uiterst geschikt om uw winkel te verwarmen

Met infraroodverwarming kan je ook gemakkelijk een winkelruimte gezellig en energiezuinig verwarmen. Bij een traditionele verwarming vliegt de warme lucht letterlijk naar buiten telkens uw winkeldeur open en terug dicht gaat. Uw geld vliegt daarmee ook naar buiten. Bij infraroodverwarming houdt de winkelruimte langer haar warmte vast omdat het de objecten zijn die opwarmen en niet de lucht. Infraroodverwarming zorgt voor een optimaal rendement in grote ruimtes. Hoe groter de ruimte, hoe zuiniger uw infraroodverwarming wordt!

Kerkverwarming

Infraroodverwarming is ook bijzonder geschikt om kerken te verwarmen. Omdat deze gebouwen zo hoog en groot zijn, is het volume lucht dat verwarmt moet worden enorm. Met conventionele verwarming is dat dan ook heel moeilijk en kostelijk. Met infraroodverwarmig krijgt u toch een aangename instant warmte zodra de infraroodverwarming wordt aangelegd.

Ook voor terrassen, tenten en als buitenverwarming

Infrarood terrasverwarmingVan kleine partytent tot tenten voor grote evenementen, met een infraroodverwarming verwarmt u elke tent op een milieubewuste en voordelige manier. Door de tent te verwarmen met een heerlijke stralingswarmte gaat er geen energie verloren. En met een infrarood terrasverwarmer geniet u het hele jaar door van uw terras of het nu koud is of niet.

Bent u overtuigd van de vele voordelen van infraroodverwarming?