Vlaamse regering verhoogt premies voor zonneboilers

home 3 zonneboiler - premie 2012 Die premie gaat van 200 naar 550 euro per vierkante meter. Op die manier wordt de terugverdientijd van een zonneboiler teruggebracht van 20 naar 10 jaar en de Vlaamse regering voorziet voortaan ook een renteloze lening voor mensen met een laag inkomen die energiebesparende maatregelen willen nemen.

De Vlaamse regering heeft een reeks maatregelen goedgekeurd om energiebesparende ingrepen in woningen te stimuleren. Zo wordt de premie voor zonneboilers omhoog. De verhoging van de premies zou dit jaar zo'n 12 miljoen euro kosten. Dat heeft Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche bekendgemaakt.

Eind 2011 besliste de federale regering om de fiscale aftrek voor energiebesparende maatregelen (zonnepanelen, isolerende ramen...) te schrappen. Enkel de aftrek voor dakisolatie bleef over. Om die drastische schrapping op federaal niveau voor een deel op te vangen, ging de Vlaamse regering op zoek naar mogelijke compenserende maatregelen op Vlaams niveau.

Die premie gaat van 200 naar 550 euro per vierkante meter. Op die manier wordt de terugverdientijd van een zonneboiler teruggebracht van 20 naar 10 jaar. Tot slot voorziet de Vlaamse regering voortaan ook een renteloze lening voor mensen met een laag inkomen die energiebesparende maatregelen willen nemen.

bron: http://www.freyavandenbossche.be/article/meer-premies-voor-ramen-en-zonneboilers/