Ecozone Zeepnoten zijn zuinig en effectief: ze geld besparen door het vervangen van wasmiddelen .

Wasnoten

  • Organisch 
  • Allergievrij wasmiddel 
  • Hypo- allergeen
  • Volledig biologisch afbreekbaar: de gebruikte wasnoten kunnen na gebruik op de composthoop of in de groene container 
  • Werkt in alle soorten wasmachines
  • De wasmachine gaat langer mee; de wasmachine heeft geen last meer van aangekoekte resten zoals bij de traditionele wasmiddelen en wasverzachter het geval is.
  • Beschermend; wasnoten houden de kleuren langer helder in vergelijking met de reguliere wasmiddelen. Zelfs de fijnste zijde kan met wasnoten worden gewassen.

Indiase Wasnoten of zeepnoten bevatten 100% natuurlijke saponinen (plantaardige glycoside). Deze stoffen die van nature in de wasnoot aanwezig zijn, vormen in water een zeepachtige oplossing met een onovertroffen waskracht. De grote wasnoten boom komt uit het Himalayagebied bij Noord- India en Nepal. De schil van de wasnoot (Sapindus Mukorossi) wordt door de lokale bevolking al eeuwen gebruikt als wasmiddel voor het wassen zonder wasmiddel van katoen, wol en zijde. 

De grote zeepnoot komt van nature voor in Shivalik Hills en de buitenste Himalayas. In deze hele regio, van Afghanistan in het westen tot China in het oosten, vindt men deze boom in het wild. Hij voelt zich thuis in diepe, klei-achtige grond en voelt zich het prettigst bij 1500 tot 2000 mm regen per jaar. De boom heeft een gunstig effect op de ontbossing van de onderste 900 m van de Westerse Himalayas. De grond wordt vruchtbaarder en zowel de noten als de schaal werken als natuurlijke meststoffen, waarbij verontreinigde grond zuiverder wordt.

Hoe te gebruiken: Zeep noten zijn gemakkelijk te gebruiken:

  1. Doe de benodigde hoeveelheid zeepnoten in de kleine kartoenen zakje en stikt het stevig vast.
  2. Doe het wasgoed in de machine met de zeepnoten bovenop. Je kunt het normale programma gebruiken.
  3. Na het wassen, haal de zeepnoten eruit en laat ze drogen. Ze kunnen opnieuw gebruikt worden, gemiddeld zo’n 3x.

Voor licht vervuilde kleding: 3-5 notengebruiken 
Voor sterk vervuilde: 4-6 noten gebruiken 
Voor gebieden met hard water moet u 7 noten gebruiken