Voor particulieren en bedrijven

Airco

Dat is koelen met de zon

Airco en verwarming in één toestel met een lucht lucht warmtepomp

Met de installatie van een airco, ook gekend als een lucht lucht warmtepomp, kies je voor heerlijk slapen tijdens warme zomermaanden. Maar ook voor ongehinderd kunnen doorwerken in je home-office en het snel opwarmen van de hobbykamer. Heerlijk & handig voor zowel warme als koude periodes. 

Koelen met zonnepanelen en airco

Een lucht lucht warmtepomp, of airco, staat vooral bekend om zijn verkoelende eigenschappen. Simpel gesteld voert een airco warme binnenlucht af en blaast hij gekoelde buitenlucht binnen. De elektriciteit die daarvoor nodig is, kan perfect van zonne-energie komen. Op die manier kan je je woning koelen met de zon. Fantastisch, toch?

Verwarming met airco

De airco verwarming geraakt steeds meer ingeburgerd. Heel wat klanten reageren echter nog verbaasd als we hen uitleggen dat hun gewenste systeem ook kan dienen in koudere periodes. Het principe van de lucht lucht warmtepomp draait zich in die periode vanzelf om. Koude binnenlucht wordt dan afgevoerd en verwarmde buitenlucht aangevoerd. Voor eens en voor altijd: met een airco kan je dus ook verwarmen.

Lucht lucht warmtepomp verbruik

Een airco staat bekend als een energievreter. En terwijl dat vroeger misschien zo was, is het tegendeel tegenwoordig waar. Moderne toestellen verbruiken namelijk echt geen gigantische hoeveelheden elektriciteit. De toestellen die wij doorgaans installeren verbruiken tussen 0.70 en 0.80 kWh per uur. Zet je de lucht lucht warmtepomp aan tijdens een overschot aan zonne-energie, dan draait ze uiteraard helemaal gratis én groen!

Prijzen van een airco

De prijs van een airco of lucht lucht warmtepomp varieert sterk. Hij is namelijk afhankelijk van de oppervlakte die je wil koelen en de onderverdeling van de ruimtes. Om je toch een idee te geven: voor slaapkamers van ongeveer 16m² starten de prijzen vanaf € 1 750. Je installatie is dan volledig geïnstalleerd en opgeleverd. Moet je nog zonnepanelen plaatsen en overweeg je daarbij ineens de installatie van een airco? Profiteer dan zeker van het moment om een speciale projectprijs te bekomen. Vraag gerust een offerte of bel ons voor een gedetailleerdere prijsindicatie voor jouw project.

Premies voor airco’s

Er zijn op dit moment geen gekende premies voor airco’s. Mocht er toch een manier zijn om subsidies of dergelijke aan te vragen, voegen we alle belangrijke informatie hier zeker toe.

Praktisch

Afstand tussen buiten en binnenunit van airco

Er zijn minimum- en maximum afstanden die gehanteerd moeten worden tussen de binnen- en buitenunit van een lucht lucht warmtepomp. Hier exacte cijfers over geven zou ons te ver leiden aangezien die per toesteltype en project anders zijn. Twijfel je over de mogelijkheden in jouw situatie? Vraag dan zeker even de opties na bij onze experts.

Hoe snel is je airco installateur klaar?

Onze installateurs kunnen 1 buitenunit met 3 binnenunits in simpele projecten makkelijk op één dag voltooien. Dan is de airco volledig klaar en opgeleverd. Spreken we over meerdere units of uitdagende situaties, dan verhoogt het aantal dagen uiteraard. Per project kan dit wel vooraf ingeschat worden.

Onderhoud van een airco

Om te kunnen genieten van de volle garanties vanuit de leverancier is een jaarlijks onderhoud aan een aircotoestel vereist. Bij Aetec bellen we onze klanten hier zelf over op om een afspraak in te plannen. Eventueel kan je bij ons ook een onderhoudscontract bespreken zodat je je hierover geen zorgen moet maken.

Partners

Onze referenties

Plan je afspraak met één van onze adviseurs !

Aetec staat voor..