Eco-verwarming

lage-temperatuurverwarming voor het hoogste comfort!

Eco-verwarming, voor vloer, wand en plafond

Lage-temperatuurverwarming (LTV) is veel aantrekkelijker geworden nu onze huizen steeds beter worden geïsoleerd. De aanvoertemperatuur van het CV-water bij dit systeem is veel lager dan bij een traditioneel systeem. Daarom is er ook een groot oppervlak nodig om de gewenste warmte te verkrijgen in de leefruimtes. Zo kan je vloerverwarming, wandverwarming, plafondverwarming of een ventilo-convertor laten plaatsen.

Vloerverwarming

Met vloerverwarming ligt de warmte aan je voeten. Dit soort verwarming verdeelt de warmte gelijkmatig over de ruimte en geeft daarmee het warmtecomfort van een gewone radiator. Zo kan de vloerverwarming de radiatoren vervangen indien het stralingsoppervlak groot genoeg is. Dat maakt dit systeem ook erg zuinig. Je interieur wordt niet verstoord met grote radiatoren want het verwarmingssysteem ligt onder de grond en kan niet gezien, maar enkel gevoeld worden. Doordat je geen radiatoren in je huis hebt, circuleert er ook minder stof in de ruimtes van je woning. Dat is dan weer een voordeel voor mensen die last hebben van allergieën.

Wandverwarming

Bij wandverwarming wordt de lage-temperatuurverwarming in de wanden van de ruimte geplaatst. Dit soort verwarming kan aanvullend zijn op vloerverwarming of als hoofdverwarming gebruikt worden. De maximale temperatuur van wandverwarming is groter dan bij vloerverwarming, waardoor de ruimte sneller opgewarmd zal zijn.

Plafondverwarming

Wanneer je plafondverwarming laat installeren, zorgt deze voor een gelijkmatige opwarming van een ruimte. Dit soort verwarming kan je in elke ruimte in huis plaatsen, maar in kleinere ruimtes als de WC of de bergruimte kan deze best gecombineerd worden met wand- of vloerverwarming.

Ventilo-convector

Dit verwarmingstoestel bevat een waterbatterij, luchtfilter en een ventilator. Een ventilo-convector kan sneller én beter verwarmen dan een gewone radiator en doet dat op basis van water en lage temperatuur. De ventilo wordt aangeblazen door de ingebouwde ventilator wat ervoor zorgt dat de verwarming meer dynamisch gebeurd.

Plan je afspraak met één van onze adviseurs !

Aetec staat voor..

Scroll naar boven