nSolmax: leegloopsysteem

Onze eigen slimme zonneboiler

nSolmax,
uiterst rendabel en milieuvriendelijk

De juiste technologie op de juiste plaats

Dankzij de juiste vakkennis en knowhow die Aetec in huis heeft, kunnen we jou de juiste technologie aanbieden. We hebben samen met nSolar uit Brugge onze eigen hoogtechnologische en performante zonneboiler: de nSolmax. Dit op en top Belgisch product is op maat ontworpen voor ons wisselvallig klimaat en kan tot wel 50% van je energiekosten besparen. Hij biedt je dus een zeer hoog rendement en vergt weinig tot geen onderhoud. In vergelijking met andere types zonneboilers, biedt de nSolmax tal van voordelen:

  • 10 jaar garantie op alle onderdelen
  • hij werkt niet met glycol en is dus uiterst milieuvriendelijk
  • weinig tot geen onderhoud
  • je bespaart 50 tot 60% op jou energiefactuur
  • geen legionella vorming
  • hoog rendement
  • het is een leegloopprincipe: geen kans op oververhitting of bevriezing
  • uitstekende prestatie in de winterperiodes dankzij de CIS-technologie

Het principe van de nSolmax

De heat pipes -of naast elkaar geplaatste buizen- zijn uit dubbel glas gemaakt waardoor er een vacuüm in de buis ontstaat en de warmte goed vastgehouden wordt. In de top van de heat pipe zit een koperen absorber. Hier wordt de warmte verzameld en overgedragen aan het circulerende water.

Zodra de gewenste temperatuur in de boiler is bereikt of tussen boiler en collector een temperatuurverschil is van minder dan 15°, stopt de pomp en loopt de collector volledig leeg: geen kans op bevriezing of oververhitting! En als de pomp stopt verbruik je ook niet nodeloos elektriciteit.

Via de gesloten warmtewisselaar loopt het vers sanitair water door een buffervat zodat het voorverwarmd in uw bestaande sanitaire installatie komt: geen legionellabesmetting! De temperatuur tussen collector en boiler wordt bewaakt door de digitale differentieelregelaar. Zo zet de zonneboiler de warmte van de zon maximaal om in warm water.

 

Plan je afspraak met één van onze adviseurs !

Aetec staat voor..

Scroll to Top