Onze slimme zonneboiler: de nSolmax

Een zonneboiler van Belgische makelij

De nSolmax® zonneboiler is een Belgisch product dat wij samen met de firma nSolar ontworpen hebben. Deze bijzonder performante zonneboiler is volledig aangepast aan ons wisselvallige klimaat. De doorstroom-zonneboiler wordt als voorverwarming geplaatst voor uw bestaande installatie.

zonneboiler technische tekening

Hoe werkt de nSolmax zonneboiler?

De performante heat pipes

De zonnecollector van de nSolmax bestaat uit de zogenaamde heat pipes of naast elkaar geplaatste buizen. Deze buizen zijn uit dubbel glas gemaakt waardoor er een vacuüm binnenin de buis ontstaat. Daardoor kan de warmte heel goed vastgehouden worden. In de top van de heat pipe bevindt zich een koperen absorber. Daar wordt de warmte verzameld en overgedragen aan het circulerende water. Van alle systemen kunnen de heat pipes het best en het meest warmte capteren. De nSolmax®-B24 pipes behoren tot de meest performante op de markt.

De zonneboiler met het leegloopprincipe

Als de boiler de gewenste temperatuur bereikt of als er tussen de boiler en collector een temperatuurverschil is van minder dan 15°C, dan stopt de pomp en loopt de collector volledig leeg. Daardoor is er geen kans op bevriezing of oververhitting. Zo stopt de pomp ook met werken en verbruikt ze niet nodeloos elektriciteit. Het leegloopprincipe maakt gebruik van een eenvoudige natuurwet: de wet van de zwaartekracht. Geen terugslagkleppen of overdrukventielen of expansievaten: de zwaartekracht werkt immers altijd. Tegelijk zorgt dit systeem ervoor dat uw zonneboiler zo goed als onderhoudsvrij is.

Gesloten warmtewisselaar garandeert absolute veiligheid

Het vers sanitair water loopt via een gesloten warmtewisselaar door een buffervat en komt zo voorverwarmd in uw bestaande sanitaire installatie. Er is dus geen legionellabesmetting mogelijk, ook niet bij lage temperatuur.

De digitale differentieelregelaar zorgt voor maximale warmte-omzetting

Deze regelaar bewaakt constant de temperatuur tussen de collector en de boiler. Zo kan de zonneboiler de zonnewarmte maximaal omzetten in warm water. De temperatuur tussen de verschillende sensoren is altijd perfect afleesbaar op de display.

Een energiezuinige pomp

De nSolmax gebruikt een pistonpomp met een 12V veiligheidsspanning én een zeer laag energieverbruik.

Het elektronisch terugloopventiel beschermt uw installatie

Dit terugloopventiel beschermt het zonnesysteem tegen eventuele oververhitting of bevriezing.

De belangrijkste voordelen van de nSolmax zonneboiler

In vergelijking met andere types zonneboilers biedt de nSolmax u tal van voordelen. Dit zijn de belangrijkste:

  • U krijgt 10 jaar garantie op alle onderdelen
  • Deze zonneboiler werkt niet met vervuilende glycol (koelvloeistof): daardoor heeft u weinig tot geen onderhoud en bespaart u zo maar even ongeveer €230 op vier jaar tijd
  • De nSolmax is economisch voordelig en betaalbaar door zijn snelle terugverdienperiode
  • U bespaart 50 tot 60 % op uw energiefactuur
  • De nSolmax is een legionella-veilige oplossing
  • Hoog rendement door de milieuvriendelijke heat pipes
  • Geen kans op oververhitting of bevriezing van het systeem dankzij de leegloopfunctie
  • Uitstekende prestatie in winterperiode dankzij de CIS-technologie


Bent u overtuigd van de unieke prestaties en de zuinigheid van de nSolmax zonneboiler?