CI(G)S of dunne film paneel

Bijzonder milieuvriendelijk

CI(G)S of dunnefilm zonnepanelen, de kenmerken

Avancis bij Aetec…

Een CI(G)S paneel bevat koper (C), indium (I), gallium (G) en selenium (S) en geen lood en cadmium, waardoor een CIS paneel een zeer ecologische en milieuvriendelijke hernieuwbare technologie is.

Deze panelen worden vervaardigt met dunne-film techniek: het gebruikte materiaal is wel 100 maal dunner dan bij de productie van kristallijne panelen. Dit heeft dan weer tot positief gevolg dat CIS panelen veel minder gevoelig zijn voor schaduw. Bovendien presteren ze beter dan kristallijne panelen, bij zwak zonlicht en bij een bewolkte hemel en hoeven ze niet perfect zuidelijk georiënteerd te worden. Ze hebben overigens de grootste conversie van vermogen (WP) naar opbrengst (kWh). Op platte daken zijn deze panelen de ideale oplossing: ze kunnen onder een hellingshoek van 5% geplaatst worden, waardoor je ganse dakoppervlakte kan benut worden en er dus geen ruimte verloren gaat.

Het oog wil ook wat, en dat is bij een CIS paneel mooi meegenomen: ze hebben een mooie egale zwarte kleur en op de koop toe heeft het Avancis paneel waarmee wij werken, geen kader meer! Het ziet er dus uit als een volledige glasplaat, wat het geheel esthetisch heel aantrekkelijk maakt.

Plan je afspraak met één van onze adviseurs !

Aetec staat voor..

Scroll naar boven