Laadpaal

  1. Home
  2. Laadpalen

Baas worden over de “brandstof” van je wagen

Het gemak van elektrisch rijden

Elektrisch rijden markeert de transitie van fossiele brandstoffen naar een duurzamere vorm van mobiliteit, met elektriciteit als drijvende kracht achter je wagen in plaats van diesel of benzine. Deze verschuiving resulteert niet alleen in een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot, maar biedt ook een financieel voordeel door lagere operationele kosten. De voordelen van elektrische voertuigen nemen continu toe, waardoor ze een steeds aantrekkelijkere optie worden. Of je nu al eigenaar bent van een elektrische auto of overweegt er een aan te schaffen, Aetec staat klaar om je te adviseren en te ondersteunen bij de selectie en installatie van de ideale laadpaal.

Bij Aetec geloven we dat het bezit van een laadpaal een essentiële stap is in het verkrijgen van controle over je eigen energie. Door de energie opgewekt door je zonnepanelen direct te gebruiken voor het opladen van je elektrische voertuig, sluit je de cirkel van zelfvoorzienend energiebeheer. Wij bieden maatwerkoplossingen voor zowel zakelijke als particuliere klanten, gericht op het optimaliseren van e-mobiliteit. Ons proces begint met een grondige evaluatie van de beoogde locatie voor de laadpaal, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke vereisten en mogelijkheden van jouw eigendom.

Het is mogelijk een laadpaal te plaatsen op elke locatie binnen je eigen terrein, mits de laadkabel niet over publiek domein loopt. Hoewel België al een netwerk van publieke laadpalen heeft, biedt een persoonlijke laadpaal bij je thuis of op kantoor niet alleen gemak, maar ook de zekerheid van een veilige en betrouwbare laadplek. Met Aetec kies je voor een toekomst waarin je zelf de controle hebt over hoe en wanneer je jouw voertuig oplaadt, ondersteund door groene energie uit eigen productie.

Wat is een laadpaal?

01

Oplaadpunt

Een laadpaal is een station waar elektrische auto's en andere voertuigen veilig en efficiënt kunnen worden opgeladen.

02

Energievoorziening

Het levert elektriciteit aan voertuigen, meestal via een standaard stopcontact of een speciaal ontworpen connector, en kan aangesloten worden op hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen.

03

Gebruiksbeheer

Laadpalen bieden functies zoals laadsnelheid optimalisatie, toegangsbeheer en gebruiksdata monitoring, waardoor gebruikers inzicht krijgen in hun energieverbruik en kosten

Voordelen van een laadpaal

Onze partners waar we mee samenwerken

Neem de leiding en word vandaag nog baas over je eigen energie met Aetec!

Onze recente referenties

Hoe verloopt een aanvraag?

01

Aanvraag

Wij ontvangen jouw offerteaanvraag

02

Offerte

Onze vrijblijvende offerte komt jouw richting uit

03

Akkoord

Je gaat akkoord en ondertekent de offerte

04

Bevestiging

Een mail ter bevestiging van bestelling + voorschotfactuur wordt naar je verzonden

05

Planning

Wij contacteren je voor plaatsing van je laadpaal

06

Facturatie

De slotfactuur wordt naar je verstuurd

07

Keuring

Een keuring gebeurt door een onafhankelijk keurings-organisme, ze wordt door ons aangevraagd en zit mee in jouw prijs

08

Documenten

Je ontvangt alle keuringsdocumenten en wij vragen je met heel veel plezier naar uw tevredenheid

Voordelen van eigen laadpaal

Snel terug op weg

Met een laadpaal is je elektrische (of hybride) auto sneller opgeladen dan via een klassieke stekker. Het verschil loopt al snel op tot meerdere uren, al hangt alles uiteraard af van het type wagen en de geïnstalleerde laadpaal.

Gratis tanken met zonne-energie

Als je een laadpaal combineert met zonnepanelen, tank je gratis groene energie. Je moet zo niets betalen voor de kilometers die je met een volle batterij doet. Heerlijk toch!

Veilig laden

Een laadpaal wordt verbonden aan je elektriciteitskast. Met een slimme module, vraagt de laadpaal slechts de stroom die op dat moment beschikbaar is. Zo vermijd je een overbelasting van je elektriciteitsnet.

Gepland laden

Bijna elke laadpaal komt met een app voor smartphones. Daarin kan je laadschema’s instellen of manueel selecteren wanneer je auto opgeladen mag worden. De laadpaal optimaliseert zo je energie-verbruik.

Neem de leiding en word vandaag nog baas over je eigen energie met Aetec!

Een Aetec energie-architect helpt je graag verder

Vragen over laadpalen?

Toch liever jouw vraag telefonisch stellen?