Vacatures 4

FAQs

  1. Home
  2. FAQs

Onderhouds vragen

Wanneer je een installatie bij Fluvius wilt aanmelden, zijn er enkele stappen die je moet volgen. Allereerst dien je de nodige documentatie voor te bereiden, zoals technische gegevens en certificaten. Daarna kan je je aanmelden via het online portaal van Fluvius of telefonisch contact opnemen. Tijdens dit proces zal Fluvius de ingediende documenten controleren en, indien alles in orde is, de installatie goedkeuren. Voor gedetailleerde instructies over het aanmelden van een installatie bij Fluvius, kan je de handleiding hieronder vinden. Klik gewoon op de knop om toegang te krijgen tot de volledige instructies. Handleiding aanmelden installatie
Om de internetverbinding van je omvormer in te stellen, zijn er enkele stappen die je moet volgen. Allereerst dien je de nodige documentatie voor te bereiden, zoals handleidingen en eventuele specifieke instructies van de fabrikant.

Handleidingen
Wanneer je de Bluetooth-verbinding van je laadpaal moet herstellen, zijn er enkele stappen die je moet volgen. Allereerst is het belangrijk om te controleren of alle instellingen correct zijn geconfigureerd en of er geen storingen zijn in de verbinding. Soms kan het helpen om de Bluetooth-functie op je apparaat uit en weer aan te zetten, of de laadpaal opnieuw op te starten.

Voor gedetailleerde instructies over het herstellen van de Bluetooth-verbinding van je laadpaal, klik je op de onderstaande knop voor de volledige handleiding. Deze handleiding bevat stapsgewijze instructies om je te helpen bij het oplossen van eventuele problemen met de Bluetooth-verbinding van je laadpaal.

Handleiding herstellen bleutooth
Als je de thuisbatterij wilt monitoren, zijn er verschillende stappen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat alles correct werkt. Allereerst is het belangrijk om de monitoringsoftware van je thuisbatterij te openen en te controleren of deze correct is geïnstalleerd en geconfigureerd. Vaak bieden fabrikanten specifieke apps of online platforms waarmee je de prestaties van je batterij kunt volgen en analyseren.

Voor een gedetailleerde handleiding over het monitoren van je thuisbatterij, klik op de onderstaande knop om toegang te krijgen tot de volledige instructies. Deze handleiding zal stap voor stap uitleggen hoe je de monitoringsoftware kunt gebruiken en hoe je eventuele problemen kunt oplossen.

Handleiding monitoren thuisbatterij

Zonnepanelen

Klik bij het inloggen op ‘Wachtwoord vergeten’.

U zal een mail ontvangen waarin u de verdere stappen mag volgen

Als er niets aan uw internet is veranderd, kunt u eerst proberen uw modem 15 minuten uit te schakelen. Houd er rekening mee dat u dan tijdelijk geen verbinding zult hebben op uw andere apparaten.

Als dit niet helpt, kan u best de omvormer eerst volledig uitschakelen, dit doet u door de zekering in de kast, de DC-schakelaar op de omvormer en de eventuele batterijen zelf uit te schakelen.

Laat de omvormer en baterijen gedurende 1uur uitstaan alvorens u deze terug inschakelt.

U kunt ook overwegen de installatie 's avonds uit te schakelen en de volgende ochtend weer in te schakelen.

Als uw router is vervangen, moet u eerst de internetverbinding opnieuw instellen voor u de gegevens terug kan zien.

Volg de instructies in de handleiding van uw omvormer.

U kan best de omvormer eerst volledig uitschakelen, dit doet u door de zekering in de kast, de DC-schakelaar op de omvormer en de eventuele batterijen uit te schakelen.

Laat de omvormer gedurende 1uur uitstaan alvorens u deze terug inschakelt.

Zonnepanelen bevatten fotovoltaïsche cellen die zonlicht omzetten in gelijkstroom elektriciteit. Een omvormer zet deze gelijkstroom vervolgens om in wisselstroom, die geschikt is voor gebruik in huis. Deze elektriciteit kan direct worden gebruikt of worden opgeslagen in batterijen.

Het aantal benodigde zonnepanelen hangt af van factoren zoals de hoeveelheid beschikbare ruimte op het dak, de oriëntatie van het dak, de hoeveelheid zonlicht in uw regio en uw energieverbruik. Een professionele installateur kan u helpen bij het bepalen van de juiste grootte van het zonnestroomsysteem voor uw behoeften.

De meeste zonnepanelen hebben een garantie van 25 jaar op de energieopbrengst. Ze kunnen echter veel langer meegaan, soms tot 30 jaar of langer, met een afnemende efficiëntie na verloop van tijd.

Dit kan variëren afhankelijk van uw locatie. Veel landen en regio's bieden subsidies, belastingvoordelen of andere financiële stimuleringsmaatregelen om de installatie van zonnepanelen te bevorderen. Het is raadzaam om bij uw lokale overheid of energiebedrijf te informeren naar eventuele beschikbare programma's.

Laadpalen

Er zijn grofweg drie soorten laadpalen: langzaam (AC), normaal (AC) en snel (DC). Langzame laadpalen zijn meestal geschikt voor thuisgebruik en leveren een lage oplaadsnelheid, terwijl normale en snellaadpalen worden gebruikt bij openbare laadstations en een snellere oplaadtijd bieden.

Ja, meestal moet een gecertificeerde elektricien een thuislaadpaal installeren. Afhankelijk van de bestaande elektrische infrastructuur van uw huis, kan dit wat aanpassingen vereisen, zoals het installeren van een aparte stroomkring.

Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder het type laadpaal, het vermogen van de laadpaal en de capaciteit van de batterij van het voertuig. Over het algemeen duurt het opladen van een elektrisch voertuig thuis enkele uren, afhankelijk van het vermogen van de laadpaal en de batterijcapaciteit.

Ja, veel steden en gemeenten hebben openbare laadinfrastructuur geïnstalleerd op parkeerplaatsen, winkelcentra en andere openbare locaties. Daarnaast zijn er vaak laadstations beschikbaar bij tankstations, hotels en andere commerciële locaties.

U kan best de laadpaal eerst volledig uitschakelen, dit doet u door de zekering in de kast uit te schakelen.

Laat de laadpaal gedurende 1uur uitstaan alvorens u deze terug inschakelt.

Thuisbatterij

Een thuisbatterij slaat elektriciteit op die wordt opgewekt door zonnepanelen of via het elektriciteitsnet. Wanneer er een vraag naar elektriciteit is, zoals 's avonds of tijdens piekuren, levert de batterij stroom aan het huis. Dit vermindert de behoefte aan elektriciteit van het netwerk en kan helpen om kosten te verlagen.

Naast het verminderen van de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, biedt een thuisbatterij ook noodstroomvoorziening tijdens stroomuitval, waardoor essentiële apparaten blijven werken. Het maximaliseert ook het gebruik van zelf opgewekte zonne-energie en kan helpen om de energierekening te verlagen door te schakelen naar opgeslagen energie tijdens dure piekuren.

  • De levensduur van een thuisbatterij kan variëren afhankelijk van het merk, de gebruikte technologie en het onderhoud. Over het algemeen hebben thuisbatterijen echter een levensduur van 5 tot 15 jaar, afhankelijk van hoe vaak ze worden opgeladen en ontladen.

  •  

  • Thuisbatterijen zijn geschikt voor veel huizen, vooral die met zonnepanelen of diegenen die streven naar meer energieonafhankelijkheid. Het is echter belangrijk om de energiebehoeften van uw huis te evalueren en advies in te winnen bij een professionele installateur om te bepalen of een thuisbatterij geschikt is voor uw specifieke situatie.

  •  

Klik bij het inloggen op ‘Wachtwoord vergeten’.

U zal een mail ontvangen waarin u de verdere stappen mag volgen

Als er niets aan uw internet is veranderd, kunt u eerst proberen uw modem 15 minuten uit te schakelen. Houd er rekening mee dat u dan tijdelijk geen verbinding zult hebben op uw andere apparaten.

Als dit niet helpt, kan u best de batterijen zelf uit te schakelen.

Laat de baterijen gedurende 1uur uitstaan alvorens u deze terug inschakelt.

U kunt ook overwegen de installatie 's avonds uit te schakelen en de volgende ochtend weer in te schakelen.

Als uw router is vervangen, moet u eerst de internetverbinding opnieuw instellen voor u de gegevens terug kan zien.

Volg de instructies in de handleiding van uw batterij.

U kan best de batterij eerst volledig uitschakelen, dit doet u door de zekering in de kast, de DC-schakelaar op de omvormer en de eventuele batterijen uit te schakelen.

Laat de omvormer gedurende 1uur uitstaan alvorens u deze terug inschakelt.

U kan best de batterij eerst volledig uitschakelen, dit doet u door de zekering in de kast, de DC-schakelaar op de omvormer en de eventuele batterijen uit te schakelen.

Laat de omvormer gedurende 1uur uitstaan alvorens u deze terug inschakelt.

Warmtepomp en Warmtepompboiler

Het belangrijkste verschil tussen een warmtepomp en een warmtepompboiler ligt in hun toepassing en functie. Een warmtepomp wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van een gebouw door warmte uit de buitenlucht, grondwater of bodem te halen. Een warmtepompboiler wordt daarentegen gebruikt voor het verwarmen van water voor huishoudelijk gebruik, zoals douchen en afwassen.

 

Een warmtepomp gebruikt een compressor en warmtewisselaars om warmte uit een externe bron te halen en deze over te brengen naar een verwarmingssysteem of airconditioningssysteem in een gebouw. Een warmtepompboiler gebruikt ook een warmtepomp, maar in plaats van warmte over te brengen naar een verwarmingssysteem, wordt de warmte gebruikt om water te verwarmen dat wordt opgeslagen in een tank voor huishoudelijk gebruik.

Zowel warmtepompen als warmtepompboilers zijn energiezuiniger dan conventionele systemen, omdat ze gebruikmaken van hernieuwbare warmtebronnen in plaats van fossiele brandstoffen. Ze kunnen helpen om de energierekening te verlagen en verminderen de CO2-uitstoot, waardoor ze milieuvriendelijker zijn.

 

De keuze tussen een warmtepomp en een warmtepompboiler hangt af van uw specifieke behoeften en omstandigheden. Als u op zoek bent naar een systeem om uw huis te verwarmen en te koelen, is een warmtepomp de beste keuze. Als u echter voornamelijk geïnteresseerd bent in het verwarmen van water voor huishoudelijk gebruik, is een warmtepompboiler geschikter. Een professionele installateur kan u helpen bij het bepalen van de beste optie voor uw situatie.

Energy management system

Een EMS verzamelt gegevens over energieverbruik via sensoren, meters en gegevensverzamelingsapparaten. Deze gegevens worden geanalyseerd en gebruikt om energieverbruikspatronen te identificeren en te optimaliseren. Het systeem kan vervolgens automatisch apparaten aansturen, zoals HVAC-systemen, verlichting en andere apparatuur, om energie te besparen en kosten te verlagen.

Enkele voordelen van een EMS zijn onder andere het verminderen van energiekosten door efficiënter energiegebruik, het verminderen van de ecologische voetafdruk door het verminderen van energieverspilling en het verbeteren van het comfort en de veiligheid in gebouwen door intelligente regeling van systemen zoals verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC).

EMS-systemen zijn geschikt voor verschillende soorten faciliteiten, waaronder commerciële gebouwen, industriële complexen, ziekenhuizen, scholen en overheidsgebouwen. Of een EMS geschikt is voor uw bedrijf hangt af van factoren zoals de omvang van uw faciliteit, uw energieverbruikspatronen en uw doelstellingen op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid.

 

Ja, er zijn verschillende normen en certificeringen voor EMS, zoals ISO 50001 en LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Deze normen bieden richtlijnen en richtlijnen voor het implementeren en beheren van een effectief EMS om energie-efficiëntie en duurzaamheid te bevorderen.