Vacatures 4

Laadpalen voor bedrijven

  1. Home
  2. Laadpalen voor bedrijven
Teltonika laadpaal verdeelt door Aetec uit Gierle

als laden mooi mag zijn

Laadpalen voor bedrijven: slim investeren in de toekomst

De overstap naar elektrisch rijden neemt snel toe en bedrijven spelen hier een belangrijke rol in. Door laadpalen op je bedrijfsterrein te plaatsen zorg je voor een duurzame mobiliteitsoplossing voor werknemers, leveranciers en klanten.

Daarnaast versterk je je positie als modern en milieubewust bedrijf. Een laadpaal installeren is niet alleen een investering in comfort maar biedt ook tal van fiscale voordelen en de mogelijkheid om extra inkomsten te genereren door laadservices aan te bieden. Run je een klein bedrijf of een grote onderneming? Laadpalen passen in een toekomstgerichte strategie!

1. Laadpalen voor werknemers (B2B2C)

Het eerste segment binnen de B2B-markt draait om laadpalen die geïnstalleerd worden bij werknemers thuis. Dit noemen we het B2B2C-model. Steeds meer bedrijven bieden hun werknemers de mogelijkheid om elektrisch te rijden en voorzien daarbij een laadpaal bij de werknemer thuis. Hier komt vaak een samenwerking met de HR- of fleet-manager van het bedrijf aan te pas. Wij ondersteunen bedrijven om duidelijke afspraken vast te leggen in één document. Zo wordt het voor de werknemer meteen duidelijk welke laadpaal hij of zij krijgt en voorzien we de mogelijkheid om juridisch correct de laadkosten te verrekenen tussen werknemer en werkgever. Uiteraard leggen we ook uit hoe het laadproces verloopt.

Naast het administratieve luik is er ook een technisch aspect. Bij iedere werknemer plannen we bij Aetec een plaatsbezoek om de situatie ter plaatse te beoordelen. Tijdens dit bezoek bekijken we mogelijke technische uitdagingen en zorgen we ervoor dat de installatie van de laadpaal thuis vlot verloopt. Zo vermijden we onaangename verrassingen en is de werknemer verzekerd van een goed functionerende laadpaal.

Daarnaast ontzorgen de HR en/of fleet-manager met mogelijke vragen vanuit de werknemer. We zetten dus maximaal in op duidelijke communicatie.

Laadpalen van Teltonika verdeelt door Aetec.

2. Laadpalen voor kmo’s winkels en restaurants

Het tweede segment binnen de B2B-markt richt zich op laadpalen voor klanten en bezoekers. Denk aan laadpalen bij kmo’s winkels restaurants of andere bedrijven waar leveranciers en vertegenwoordigers een langere tijd aanwezig zijn. Deze laadpalen bieden niet enkel een service aan klanten maar kunnen ook een extra inkomstenbron zijn voor het bedrijf. Bezoekers blijven gemiddeld tussen 45 minuten en een uur op deze locaties wat voldoende tijd is om hun voertuig bij te laden.

Reken maar uit:

Stel, een restaurant laat een laadpaal installeren voor €2500, volledig fiscaal aftrekbaar.

Het restaurant laat de klanten €0,40 per kWh betalen wat €5760 aan inkomsten oplevert per jaar. De elektriciteit kost ongeveer €0,33 per kWh, waardoor de reële winst rond de €1000 per jaar ligt.

Als je de laadpaal met zonnepanelen voedt, stijgt de winst naar ongeveer €2200 per jaar omdat je de stroom zelf opwekt. Hierdoor verdien je de investering sneller terug.

Voor veel klanten kan de aanwezigheid van een laadpaal een doorslaggevende factor zijn om jouw zaak te kiezen boven een andere. Elektrische rijders kiezen vaak voor locaties waar ze hun elektrische auto kunnen opladen tijdens hun bezoek. Dit kan je bedrijf aantrekkelijker maken en zorgen voor een trouwe klantenbasis.

3. Snelladers: krachtige laadoplossingen voor bedrijven

Snelladers (DC-laders) zijn krachtige laadpalen die geschikt zijn voor locaties met veel verkeer, zoals bedrijfsterreinen of plekken met veel zonne-energie. Deze laders hebben een vermogen van 50 tot 250kW ( voor transporttoepassing tot zelfs 800 kW), waardoor voertuigen in korte tijd volledig kunnen worden opgeladen. Dit maakt ze ideaal voor bedrijven en gebruikers die snelle oplaadoplossingen nodig hebben.

De installatie van een snellader vereist veel meer technische kennis dan een gewone laadpaal. Vaak moeten de aansluitingen van Fluvius, middenspanning, transfo’s en elektrische borden aangepast worden. Ook het (data)netwerk speelt een rol. Aetec begeleidt je volledig bij dit proces met extra aandacht voor integratie met zonnepanelen, een slimme verdeling van energie via load balancing en het makkelijk verrekenen van laadsessies. Daarnaast zorgt Aetec ook voor het onderhoud en de monitoring van de systemen zodat ze altijd probleemloos blijven werken.

Neem de leiding en word vandaag nog baas over je eigen energie met Aetec!

Installeren van laadpalen als bedrijf

Wat onze klanten zeggen:

“Zeer professionele firma met topplaatsers en adviseurs. Van alle markten thuis in hun branche en zeer betrouwbaar. Uitstekende service. Echt een aanrader. Eerlijke benadering van de situatie en de mogelijkheden”. Miguel Giddelo - Google Review

Wil je meer weten over het plaatsen van laadpalen bij je bedrijf?

Contacteer ons vandaag nog voor een offerte op maat en professioneel advies over laadoplossingen voor jouw bedrijf. Bij Aetec ben je verzekerd van een uitstekende persoonlijke service en maken we je baas over eigen energie als bedrijf.