2 manieren om de stijgende energieprijs ontwijken

De media stonden de afgelopen weken vol over de stijgende energieprijzen. Ze spraken over wel of niet veranderen, variabel of vast tarief, verdere stijgingen of terug eventuele dalingen in de komende maanden, … Alleszins lijkt niemand nog te weten wat eigenlijk de juiste keuze is en op welk moment je ze dan moet maken. Toch vonden wij 2 relatief snelle manieren om de stijgende energieprijzen maximaal te ontwijken.

Automatisch energieprijzen vergelijken

In onze zoektocht naar oplossingen liepen we een ideaal systeem tegen het lijf om je energiefactuur nog beter onder controle te krijgen: June Energy. Als je bij June een (gratis) account aanmaakt, dan helpt ze je om altijd van correcte en de voordeligste energieprijzen te genieten. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over stijgende energieprijzen. June vergelijkt in jouw plaats constant de energieprijzen en verandert je contract automatisch indien dat in jouw voordeel is. Handig, toch?

Zonnepanelen verkleinen je energiefactuur stevig

De stijgende energieprijs toont opnieuw pijnlijk aan hoe afhankelijk we allemaal zijn van de grote gas- en elektriciteitsleveranciers. Enkel door eindelijk het heft in eigen handen te nemen, verklein je de impact van de grillen van de markt tot een minimum. Zoals de titel hierboven al doet vermoeden, hebben we het dan inderdaad over zonnepanelen. Die leveren nog altijd gratis groene zonne-energie. Die gebruik je makkelijk voor de gewone huishoudelijke zaken, maar evengoed om gratis te verwarmen met airco of infrarood en zo je gasverbruik verminderen.

In een notendop

June optimalisatie

Vermijd stijgende energieprijzen door automatisch over te schakelen naar de voordeligste leverancier met June.

Zonnepanelen optie

Profiteer van gratis groene energie met zonnepanelen.

Aetec helpt

Ontdek wat dit voor jou betekent via een vrijblijvende afspraak met onze adviseurs.