Een - letterlijk - stralende avond

Op 11 juni organiseerden we een informatieavond voor ondernemers. Leen en Bart, de drijvende krachten achter Aetec, blikken terug op de geslaagde informatieavond in Kasterlee.

De kracht van een hecht team

“Wat een topteam heeft Aetec! Een hecht team vol verbondenheid, oprechtheid en gedrevenheid, een lust om er voor te gaan. We are one team, 14 A++-team members!” Een dikke knipoog en shout-out waar ik graag over begin. Als ‘Lady in charge’ Leen ben ik echt oprecht trots. Dat is toch de droom van elke ondernemer: een team waarop je kunt bouwen, een team dat samen aan die kar trekt in dezelfde richting.

Het was fantastisch om te zien hoe Bart tijdens zijn presentatie iedereen (elektrisch) geladen kreeg. Zijn woorden wisten duidelijk te ‘vonken’, waardoor iedereen energiek werd om de controle over hun eigen energieverbruik te nemen. 

Daarnaast was iedereen getuige van de rebranding van Aetec. En of we fier zijn op dit jasje, want het zit Aetec, ons als bestuurders en ons als team als gegoten. Een brand waarmee alles letterlijk en figuurlijk in z’n plooi valt. “Word baas over eigen energie” – vijf woorden, één korte zin, duidelijk, inspirerend en aanzettend tot actie, toch?

Energie en verbinding

Bart, de techneut die zijn inzichten deelt?

Vijf andere woorden die me bijblijven van deze avond: opwekken, opslagen, gebruiken, beheren en verbinden.

Ik heb genoten van de interactie voor en na de presentaties, hoe er is geconnecteerd tussen klanten, prospecten, fabrikanten, collega’s en concullega’s. Het was een echte energiebom!

Ik hoop vooral dat we veel mensen en ondernemingen in actie hebben gezet. “Zullen we die energiefactuur toch maar eens bekijken? Wat kunnen we doen als onderneming? Waarom moeten we iets doen?” Denk aan kostenbesparing, klimaat, verantwoord ondernemen en EU-verplichtingen. We hebben zeker wat vonken doen overslaan, dat was achteraf wel duidelijk. 

Ik deel graag mijn vijf ultieme tips voor bedrijven:

  1. Bekijk je energiekost: breng alles in kaart en evalueer.
  2. Identificeer verborgen verbruikers: je staat versteld wat je al kunt besparen door rond te lopen in je onderneming en de energieslurpers en sluipverbruikers in kaart te brengen. De energie die je niet gebruikt, is de goedkoopste die er is. Een beetje discipline en je spaart wat kilowatts uit!
  3. Stapsgewijze energietransitie: maak het overzichtelijk en budgettair behapbaar. Ga in dialoog en pak het stap voor stap aan.
  4. Energiestabiliteit is key: technisch en financieel in balans, een energieonafhankelijk score is belangrijker dan de ROI.
  5. Omring je met de juiste mensen: zie the bigger picture, zodat iedere stap van je investeringen meteen in de juiste richting is. En die richting is de weg naar energie onafhankelijkheid. 

“Word baas over eigen energie” is geen sales slogan, maar een call to action. Vanuit Aetec kunnen we hierin faciliteren, maar de eerste stap is aan jou.

Wij willen graag helpen jouw energieonafhankelijkheid score te maximaliseren en wat licht te brengen in de energieduisternis!

onthaal@aetec.be / +32 (0)14 71 78 92