Paniek in het land van de zonnepanelen

De digitale meter is een woord dat we de laatste dagen/weken overal gehoord & gelezen hebben. De eigenaars van de zonnepanelen slaan hierdoor wel in paniek en hebben al meteen veel vragen. Er liggen veel scenario’s op tafel waarbij mensen proberen de digitale meter nog te weren. En wie weet lukt dat nog enkele jaren, maar de nieuwe meter zal er uiteindelijk toch komen. En wat zal er dan gebeuren met mijn zonnepanelen? Dat is de grote vraag. 

Dat er veel onduidelijkheden zijn bij de consument is duidelijk door de grote hoeveelheid vragen die we bij Aetec krijgen. Ook Testaankoop zit met enorm veel vragen. Men spreekt dan snel over de Thuisbatterij, onze reddende engel. Maar klopt dat wel? Wij als energie-architect zouden willen oproepen tot kalmte. Wat zeer belangrijk is om eerst even samen uw gebruiksprofiel te leren kennen. Want daar zit een groot deel van de oplossing. Misschien is een verandering van mindset al genoeg: Zet je vaatwas, wasmachine en andere grootgebruikers op gedurende de zonnige daguren in plaats van ’s avonds.

Ja hoor, in vele situaties zal de toevoeging van een batterij aan je installatie een meerwaarde zijn. Maar ga hier nooit onberekend mee aan de slag, want in ons Belgenlandje kan je geen afscheid nemen van de netbeheerder. Ken je verbruik, dat is de boodschap!

Zijn zonnepanelen nog interessant?

Yes, tuurlijk wel. Zonnepanelen zorgen voor hernieuwbare energie en zullen nog steeds op 7 à 8 jaar terugverdiend zijn. Maar de tijden van je dak vol leggen zijn al lang achter de rug. Leg wat je nodig hebt volgens gebruiksprofiel. Zoek samen met onze expert naar eventuele bijkomende vormen van hernieuwbare energie en zorg voor een installatie die werkt voor jouw thuis/gezin.

Thuisbatterij mijn reddende engel?

Thuisbatterijen zullen zeker deel uitmaken van de oplossing, toch voor veel van de zonnepaneeleigenaars. Daarnaast kan je ook je energie spreiden over enkel andere interessante producten zoals een warmtepompboiler en airco! Hiervoor kunnen de zonnepanelen en de interessante producten nog wel een mooi koppeltje vormen.

Verbruik zoveel mogelijk gedurende de zonnige daguren en laat je verbruiksprofiel in kaart brengen door onze professional, enkel dan weet je of een batterij voor jou geschikt is.