Voor particulieren en bedrijven

Premie voor zonnepanelen daalt niet in 2022

De geplande daling van de premie voor zonnepanelen zal niet doorgaan in 2022. De investeringspremie blijft zo alvast één jaar langer maximaal € 1 500 ipv € 1 125. “Aangezien de prijs van zonnepanelen niet daalt en de markt nog herstelt na de vertrouwensbreuk van het debacle van de terugdraaiende teller, schroeven we de geplande daling van de premie terug,” klinkt het bij Vlaams Minister van Energie, Zuhal Demir.

Wat is die premie voor zonnepanelen juist?

De premie voor zonnepanelen is een eenmalige Vlaamse premie en richt zich tot iedereen die vanaf 2021 een pv-installatie laat plaatsen. Specifiek geldt ze enkel voor woningen ouder dan 2014, dus niet voor nieuwbouw. “Het bedraagt 300 euro per geïnstalleerde kilowattpiek voor de eerste 4 kilowattpiek en 150 euro per kilowattpiek voor de schijf tussen 4 en 6 kilowattpiek. Een installatie van 6 kilowattpiek of meer heeft een plafond van 1.500 euro steun”, schrijft De Tijd. Alle voorwaarden en details vind je op de website van de Vlaamse Overheid.

Conclusie

Met de stijgende energieprijzen én de gelijkblijvende investeringspremie, blijven zonnepanelen zeker een extra interessante keuze. De terugverdientijd blijft kort, je bent onafhankelijker van het net én je helpt de opwarming van de aarde te beperken.

 

Benieuwd wat dit allemaal voor jouw situatie betekent? Maak dan een vrijblijvende afspraak met onze adviseurs of bel ons.

Facebook