Verwarmen en koelen

  1. Home
  2. Verwarmen en koelen

Baas woorden over het klimaat in huis

België verbindt zich ertoe om het aandeel hernieuwbare energiebronnen te laten stijgen tot 13% in 2020. Cijfers tonen aan dat ongeveer de helft van het energieverbruik in woningen naar verwarming gaat. Daarmom is het steeds interessant om te kiezen voor een ecologische verwarming: een zuinige en rendabele manier van verwarmen en bovendien milieuvriendelijk. Ecologisch verwarmen -of groene warmte zoals wij het graag noemen- is voor iedereen mogelijk, ook voor jou.

Uiteraard moet de lucht in het gebouw dat je verwarmt, van goede kwaliteit zijn. Om de kwaliteit van de binnenlucht te garenderen, is een goede ventilatie onontbeerlijk. Sterker nog, ventilatiesystemen zijn verplicht bij niewbouw of grote verbouwingen. De hoge isolatienormen maken dat vervuilde lucht niet meer op een natuurlijke manier kan ontsnappen. Vochtproblemen, schimmels, bacteriën zijn dan een rechtstreeks gevolg van de vervuilde en vochtige lucht. vochtige of vervuilde lucht, met gezondheidsproblemen tot gevolg: ademhalingsproblemen, allergieën,…

Aetec adviseert, informeert en begeleidt je van A tot Z tijdens jouw persoonlijk project. Samen bekijken we de mogelijkheden en komen we tot de juiste oplossing. 

Airco’s zijn energie-efficiënt als je deze combineert met een zonnepanelen installatie van Aetec. Bij warme zomerdagen heb je een grote opbrengst en kan de airco heerlijk draaien. De kracht van zonne-energie transformeert dus uw airco in een milieuvriendelijke oplossing, door overtollige zonne-energie om te zetten in efficiënte koeling of verwarming van uw woonst. Met een gemiddeld verbruik tussen 0.70 en 0.80 kWh per uur zijn onze moderne systemen niet alleen zuinig, maar draaien ze op zonnige dagen volledig op groene energie.

We laden onze batterijen op

bouwverlof

Het A-team neemt de komende weken wat zon op. We gaan terug aan de slag op 5 augustus.

Heeft u een dringende technische storing, bezoek dan zeker eerst even onze FAQ-pagina.

Kan u hier het gepaste antwoord niet terugvinden, dan staat onze servicedienst per mail voor u klaar.

Wij verzoeken u hierbij ons serviceformulier in te vullen.

Minstens 1x per week wordt deze mailbox gelezen en worden dringende zaken per mail al behandeld. Via deze weg bent u meestal al aardig op weg geholpen en pikken we de draad verder op vanaf 5 augustus 2024.

Vanaf dan staan we met opgeladen batterijen voor u klaar om u baas te laten worden over uw eigen energie.